Maxime en Rita

Maxime

Het Stappenplan

Jan-Peter heeft er geen reet zin in, schijtcalvinist, maar hij moet het van mij. Je kunt namelijk niet zomaar nee zeggen tegen mensen die de verkiezingen hebben gewonnen. En al helemaal niet tegen die Marijnissen. Met mijn stappenplan gaat het goed. Ik zal u vertellen wat er al is gehaald.

Doelstelling: winst nemen.
We verliezen aardig wat zetels, en dan hebben we nog geluk met het zogenaamde premier-effect. Dik verlies dus. Driewerf KUT. En Rita's toko is ook al wijlen. JP loopt te somberen, maar ik zeg tegen hem: gewoon de overwinning claimen. Bush, Al-Sahaf, Goebbels, alles. Bianca van haar kamertje laten ophalen, kleurtje en oogpotloodje erop, aan de arm mee, bij de verkiezingsbijeenkomst hand in hand opkomen. Juichen. Kennedy-effect. De massa's vreten het. Status: gehaald.

Doelstelling: Socialisten afschudden.
Wouter was al koudgemaakt, nu Jan nog. Niet meteen gaan mokken. Eerst neutraal opstellen, langdurig en volhardend blijven stilstaan bij je eigen overwinning, geen opties weggeven. Laat ze maar komen. CDA-informateur laten benoemen, Wouter en Jan moeten kruipen. Tegelijkertijd een aanleiding vinden om de schuld van het mislukken van de formatie in hun schoenen te schuiven. Generaal pardon! Het gaat nergens over, maar het is erg nuttig. Probleem uitvergroten. Erg moeilijk gaan doen. Inleveren zullen ze. En niet zo zuinig ook. Status: bijna gehaald. Ik hou u op de hoogte.