Maxime en Rita

Maxime

Radeloosheid maakt zich meester van... #2

(uit de NRC:)

Maxime Verhagen, de fractieleider van het CDA, koppelde Balkenende eind jaren tachtig aan zijn echtgenote, Bianca Hoogendijk. Het was geen liefde op het eerste gezicht en het paar ging pas drie jaar na zijn huwelijk samenwonen.

Ik heb aardig wat moeten sleuren, Heremijntijd. Men zou kunnen beweren dat Jan-Peter niet bepaald in het bezit is van een aantrekkelijk uiterlijk, Bianca is zonder meer spuuglelijk.

Er was echter een onmiddellijke noodzaak om de twee aan elkaar te koppelen. Ik had toen al plannen om Jan-Peter premier te maken, en dan is een luistervinkje in de echtelijke sponde geen sinaecure. Destijds hield Bianca zich nogal gedeisd omdat ze wegens haar voorkomen regelmatig op straat werd bespuugd en geslagen. Ik heb uit eigen zak een facelift betaald om de ergste plooien weg te werken. Pas veel later heb ik 'r verteld dat ik een hangslotje aan de bijbehorende bedrading op haar kruin heb laten hangen. Dat was handig om een beetje druk op de ketel te houden. Bij iedere aarzeling om me bij te praten hoef ik tegenwoordig alleen maar met de sleuteltjes te rinkelen om 'r te laten zingen. Zo weet ik inmiddels waar Jan-Peter's voorkeur voor grote, snelle auto's vandaan komt. Hahaha!

  1. [i]Bianca is zonder meer spuuglelijk[/i] LOLOL!
    • gast!
    • 07-12-06 - 21:33